Rätt grepplinda till innebandyklubban

När man tänker på en innebandyklubbas egenskaper är det lätt att lägga stor vikt vid skaftet och bladet. Den tredje delen på klubban är även den viktig för att prestera rätt och då syftar vi på grepplindan.

Önskemålen om hur en riktigt bra grepplinda ska vara varierar givetvis från person till person. Dock är utbudet stort och det går att hitta en passande grepptejp till alla spelare.

Det första man kanske tänker på när det gäller grepplindor är nog själva greppet. Många gillar när greppet känns så klistrigt som möjligt, men det finns även grepplindor som inte är fullt så klistriga i sin känsla. En annan viktig egenskap för en grepplinda är tjockleken. Den kan variera en del och påverkar givetvis vikten. En bra grepplinda ska givetvis inte försämras avsevärt mycket av att spelarna blir svettiga efter en stunds spelande.

När en grepplinda slits sker det mest längst upp på klubbskaftet. Många klubbor är därför utrustade med en tvådelad linda som enkelt kan bytas ut med en kortare modell av extralinda.

Att tänka på när det gäller greppet i lindan är att färgpigmentet i den påverkar den. Vill man som spelare ha så klistrig linda som möjligt ska man välja en grå linda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.